januari 11, 2018

nieuwe collega’s opgeleid!

Op 9 januari 2018 hebben negen nieuwe collega vertrouwenspersonen de opleiding tot vertrouwenspersoon van Centrum Vertrouwenspersonen Plus met goed gevolg afgerond. Met de opleiding draagt CVP+ bij aan de  proffesionalisering van het vertrouwenswerk. We hebben er absoluut vertrouwen in dat deze betrokken en gemotiveerde vertrouwenspersonen eveneens een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het sociaal veiliger maken van werk-en leeromgeving!

Van harte gefeliciteerd!

20180109_170922 (Medium)

 

 

maart 16, 2017

cerificering nieuwe vertrouwenspersonen

Op 9 maart j.l. konden we weer een nieuwe groep enthousiaste vertrouwenspersonen certificeren. Na afloop van onze 3-daagse opleiding voor vertrouwenspersonen hebben we er alle vertrouwen in dat de nieuwe collega’s op onderstaande foto hun werk op een zorgvuldige en integere manier zullen gaan uitvoeren. We zijn er trots op dat we ook dit keer weer hebben mogen bijdragen aan de professionalisering van ons vak.

We wensen onze nieuwe collega’s veel succes in de boeiende wereld van de vertrouwenspersoon!

onze nieuwe collega vertrouwenspersonen

onze nieuwe collega vertrouwenspersonen

 

januari 31, 2017

Opleiding tot vertrouwenspersoon CVP+ gevalideerd door lerarenregister!

Sinds 26 januari 2017 is de 3-daagse basisopleiding tot vertrouwenspersoon van Centrum Vertrouwenspersonen plus door het lerarenregister gevalideerd met maar liefst 48 registeruren! Dat is niet alleen goed nieuws voor docenten die deelnemen aan onze opleiding maar het zegt in zijn algemeenheid veel over de kwaliteit die we als opleidingsinstituut bieden.

De validatie geldt voor alle docenten, dus voor zowel docenten in het basis- voortgezet als MBO-onderwijs.

 

december 28, 2016

Nascholingen voor vertrouwenspersonen van CVP+ najaar 2017

De nascholingen voor vertrouwenspersonen van CVP+ voor het najaar van 2017 zijn weer bekend. Ze zijn terug te vinden op onze website via de volgende link naar ons Nascholingsaanbod Vertrouwenspersonen.
Wilt u meer informatie over een van onze nascholingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze nascholingen kunnen ook incompany worden verzorgd. De komende maanden zullen er overigens ook nieuwe nascholingen worden geplaatst dus houd onze website in de gaten.

december 6, 2016

CVP+ op LVV-Congres over discriminatie

Op 17 november stonden we als CVP+ weer met een informatiestand op het jaarlijkse LVV-congres. Het thema was dit jaar: Stop discriminatie! Het congres was voor ons weer een mooie kans om vertrouwenspersonen kennis te laten maken met ons bedrijf en met ons opleidingsaanbod. We hebben dan ook weer veel boeiende contacten met collega vertrouwenspersonen opgedaan. Hieronder wat sfeerfoto’s van onze stand op het congres.

 

Vertrouwenspersonen

Anton de Leeuw in gesprek met congresgangers

vertrouwenspersonen

trainster Margriet Maris in gesprek over nascholing discriminatie

vertrouwenspersonen

algemene indruk van onze stand op het LVV-congres

 

 

 

november 15, 2016

CVP+ op congres vertrouwenspersonen LVV

Op 17 november a.s. organiseert de landelijke vereniging van vertrouwenspersonen (LVV) haar jaarlijkse congres. Dit keer is het thema “Stop Discriminatie”. Een onderwerp dat ons ook zeker aan het hart gaat. Zo vindt er nog steeds op vrij grote schaal arbeidsmarktdiscriminatie plaats. Lees ook onze nieuwsbrief van november over het onderwerp discriminatie.

CVP+ is op het congres aanwezig met een stand waar we laten zien wat we doen en waar we voor staan. We verspreiden diverse materialen en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een test in te vullen om de eigen vooroordelen te checken. Natuurlijk maken we ook graag kennismaken met de collega’s in het land. Nog niet ingeschreven voor het congres? Het kan nog steeds! En kom even langs bij onze stand…..

 

november 13, 2016

CVP+ viert 1e lustrum met inspiratiedag in Zeist

Sinds afgelopen woensdag 9 november bestaat Centrum Vertrouwenspersonen Plus al weer 5 jaar! Dat hebben we gevierd met een inspiratie dag in De Orangerie in Zeist waarbij we ons hebben georiënteerd op de volgende 5 jaar. We hebben geconcludeerd dat we in die 5 jaar tijd enorm veel hebben bereikt en dat we nog vol plannen zitten voor de komende 5 jaar (en meer …).  In de foto’s een kleine impressie van de creatieve werkzaamheden van de dag. Op naar de volgende 5 jaar!

 

img_20161110_121516

Lilian aan de slag met de plannen voor de komende 5 jaar.

20161110_160743

Het resultaat van een dag hard en creatief werken…..

juni 6, 2016

CVP+ bij Omroep West over ongewenst gedrag en de campagne van Lodewijk Asscher

Op dinsdag 6 juni zaten de vertrouwenspersonen van CVP+, Lilian Vermeulen en Anton de Leeuw, in de studio van Radio Omroep West voor de uitzending van “studio Haagse Bluf”.
Aanleiding was de campagne van Lodewijk Asscher om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Uit onderzoek van TNO komt namelijk naar voren dat maar liefst 1,2 miljoen medewerkers last hebben van ongewenst gedrag op de werkvloer. Dit leidt o.a. tot veel persoonlijk leed, ziekteverzuim en hoge kosten.

In studio Haagse Bluf lichten Lilian en Anton toe wat dit betekent, wat er tegen gedaan kan worden en wat CVP+ in het bijzonder doet.

Klik hier om het gehele het interview te beluisteren
(Het gaat om de uitzending van 6 juni om 18.00 uur. Het interview start op tellerstand 09.20)

 

november 15, 2015

Centum Vertrouwenspersonen Plus op LVVcongres

Op donderdag 12 november stond Centrum Vertrouwenspersonen Plus met een eigen informatiestand op het LVVcongres ‘Pesten is geen kinderspel’. Gezien de grote opkomst en de drukte bij onze informatiestand was het voor ons een groot succes. Veel vertrouwenspersonen hebben kennis gemaakt met Centrum Vertrouwenspersonen Plus en ons aanbod

Naast directeur Anton de Leeuw was ook Marjon Westerhof aanwezig om de deelnemers aan het congres iets te vertellen over de basisopleiding tot vertrouwenspersoon van Centrum Vertrouwenspersonen Plus en over de nascholingsactiviteiten voor vertrouwenspersonen. Vanzelfsprekend kon Marjon ook uitgebreid vertellen over de geaccrediteerde nascholing ‘Omgaan met cultuurverschillen’ die ze immers zelf verzorgd.

 

de fraaie informatiestand van Centrum Vertrouwenspersonen Plus

de fraaie stand van Centrum Vertrouwenspersonen Plus

 

Marjon Westerhof achter onze informatiestand

Marjon Westerhof achter onze informatiestand