Vertrouwenspersoon specialisatie onderwijs

Als Vertrouwenspersoon binnen het onderwijs krijg je te maken met ingewikkelde vraagstukken die het werken met minderjarigen en jong volwassenen met zich mee brengt. Dat maakt het werk van een vertrouwenspersoon in het onderwijs tegelijk zo interessant en complex. In de opleiding tot Vertrouwenspersoon met specialisatie Onderwijs komt deze complexiteit volop aan bod. Met welke wetgeving heb je als vertrouwenspersoon te maken als je werkzaam bent als vertrouwenspersoon binnen het onderwijs? Welke consequenties heeft dat voor de gesprekken die je voert en wat betekent dat voor je positie binnen de school? Daarnaast gaan we natuurlijk uitgebreid in op de 3 hoofdtaken van de vertrouwenspersoon: Klachtafhandeling, Voorlichting en Advisering. Ook komt het verschil in taken tussen  een contactpersoon en vertrouwenspersoon aan bod.
Met behulp van veel en diverse casuïstiek komen alle niveaus van gespreksvoering aan bod: organisatieniveau (management en collega’s), leerlingniveau en uiteraard de eventuele gesprekken met ouders.

Door gebruik te maken van twee trainers die beiden uitgebreide ervaring hebben in het onderwijs (zowel PO, VO als MBO) differentiëren we veelvuldig. Onze opleiding is door de Landelijke Vereniging Van Vertrouwenspersonen (LVV ) geaccrediteerd.  Klik hier voor meer inhoudelijke informatie over de 3-daagse opleiding vertrouwenspersoon specialisatie Onderwijs of neem voor meer informatie contact met ons op. Hieronder vindt u de data van onze opleiding Vertrouwenspersoon Onderwijs.  Deze opleiding voeren we ook in-company uit.

 

  • (Groep 34) | 3-daagse opleiding vertrouwenspersoon | Data: 24 september, 8 oktober en 29 oktober 2019 van 09:00 tot 17:00