Anton de Leeuw

Anton de LeeuwIn mijn leven word ik voor een belangrijk deel gedreven door waarden als verbinding, rechtvaardigheid, vertrouwen en transparantie.  De laatste jaren ben ik er steeds meer achter gekomen hoe belangrijk het is om die drijfveren te kennen en ze ook te volgen. Dat ging nogal eens gepaard met vallen en opstaan maar het heeft uiteindelijk wel geleid tot de oprichting van Centrum Vertrouwenspersonen Plus.

Voordat het echter zover kwam heb ik op verschillende niveaus ervaring opgedaan binnen onderwijsorganisaties. Na geruime tijd als docent werkzaam te zijn geweest, heb ik de overstap gemaakt naar een management functie.  Ik kon dat toen nog niet weten maar het is voor mijn latere werk als vertrouwenspersoon zeer waardevol geweest om vanuit die rol naar medewerkers en organisaties te hebben kunnen kijken.  Vanaf 2005 heb ik geleidelijk de overstap gemaakt naar de functie van vertrouwenspersoon en de functie  van begeleidingskundige. Sinds 2008 ben ik werkzaam als intern vertrouwenspersoon in het MBO. Ik ben verder als extern vertrouwenspersoon actief bij een grote organisatie voor welzijn en kinderopvang.  Naast het vertrouwenswerk bij Centrum Vertrouwenspersonen Plus ben ik actief als mediator en supervisor.

Ik ben blij dat ik samen met Lilian Vermeulen vorm kan geven aan Centrum Vertrouwenspersonen Plus en op die manier kan bijdragen aan een veilige werkomgeving binnen organisaties.  Om dit op een verantwoorde wijze te kunnen doen ben ik geregistreerd en gecertificeerd bij de volgende beroepsverenigingen:
Landelijke Vereniging Van Vertrouwenspersonen (LVVV): L1123
Mediatorsfederatie Nederland (voorheen NMI) (MfN): M10180
Landelijke Verening voor Supervisie en Coaching (LVSC): S12254
Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs(CRKBO): 631293