Als u overweegt om vertrouwenspersoon te worden, vraag u zich wellicht af welke opleiding u hiervoor nodig heeft. In dit blogartikel gaan we dieper in op de opleiding vertrouwenspersoon en de stappen die u moet nemen om deze belangrijke rol op u te nemen.

Stap 1: De basisopleiding vertrouwenspersoon

De eerste stap om vertrouwenspersoon te worden, is het volgen van een 4 daagse basisopleiding vertrouwenspersoon. Deze opleiding geeft u de nodige kennis en vaardigheden om uw rol als vertrouwenspersoon effectief uit te voeren. Je leert onder andere hoe u omgaat met vertrouwelijke informatie, hoe u gesprekken voert met medewerkers die een beroep op u doen en hoe u hen begeleidt en ondersteunt.

Stap 2: Eventuele specialisatie

Voordat u de basisopleiding gaat doen moet u er goed over nadenken of u wilt specialiseren in een bepaald vakgebied. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding vertrouwenspersoon specialisatie onderwijs. Deze opleiding is specifiek gericht op de uitdagingen en situaties waar u als vertrouwenspersoon in het onderwijs mee te maken kunt krijgen. Hiervoor hoef u niet eerst de basisopleiding te hebben voltooid.

Stap 3: Nascholing

Als vertrouwenspersoon is het belangrijk om uw kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Daarom is het aan te raden om regelmatig nascholingen te volgen. Er zijn diverse nascholingsmogelijkheden voor vertrouwenspersonen, variërend van het bijhouden van juridische kennis tot het ontwikkelen van nieuwe gesprekstechnieken.

Word ook vertrouwenspersoon!

Bent u geïnteresseerd in het worden van een vertrouwenspersoon? Met de juiste opleiding en nascholing kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige en prettige werkomgeving. Onze opleiding vertrouwenspersoon biedt u alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft om deze rol met vertrouwen op u te nemen. Meld u aan en zet de eerste stap naar een nieuwe, uitdagende carrière!