Conflict mediation

Conflict mediation is populair als het gaat om onderlinge geschillen. Het is een effectief en krachtig middel om conflicten tussen partijen op te lossen. Conflict mediation is geschikt voor allerlei soorten conflicten, zowel voor grote als voor kleine. Wanneer is een conflict geschikt voor conflict mediation? Via www.conflictwijzer.eu/nl-NL kunt u zien of een conflict geschikt is.

Kenmerken conflict mediation?

Een conflict mediation heeft een aantal specifieke kenmerken. Er zijn veel verschillende soorten conflicten die allemaal een unieke aanpak nodig hebben, echter hebben alle conflict mediations een aantal kenmerken gemeen:

  • Vrijwillige basis: Dit is een hele belangrijke voorwaarde. Er moet bereidheid zijn van twee kanten, anders kan een conflict niet opgelost worden.
  • Vertrouwelijk: Geheimhouding staat bovenaan, alles wat binnen de conflict mediation besproken wordt blijft vertrouwelijk. Hierdoor wordt het voor beide conflictpartijen aantrekkelijker om vrijuit te kunnen spreken.
  • Neutraal: De mediator heeft geen mening en heeft geen belang bij welke oplossing dan ook.
  • Vrijblijvend: De gesprekken zijn vrijblijvend totdat de vaststellingsovereenkomst getekend is.

Wat gebeurt er tijdens een conflict mediation?

Tijdens een conflict mediation worden een aantal gesprekken gehouden tussen de conflictpartijen. Het ligt aan de situatie hoeveel gesprekken er gehouden moeten worden. In het eerste gesprek worden de beide partijen op de hoogte gesteld van de inhoud van de mediationovereenkomst. Deze overeenkomst wordt door beide partijen ondertekent. Wat hier o.a. in staat is wat de kosten zijn en dat de gedeelde informatie vertrouwelijk is. Vervolgens worden alle belangen in kaart gebracht en wordt er gezocht naar oplossingen. Wanneer er oplossingen gevonden zijn worden deze gecontroleerd op haalbaarheid en worden ze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Conflict mediation van CVP+

Heeft u behoefte aan een conflict mediation? De mediators van Centrum Vertrouwenspersonen Plus hebben ervaring en zijn bekend met de omgang met klachten. Al onze mediators zijn MfN geregistreeds en is een keurmerk voor kwaliteit en zekerheid. Kijk bij mediation voor meer informatie. Of wilt u meer weten over wat een mediator precies doet? Kijk dan bij wat doet een mediator.

Overige diensten bij Centrum vertrouwenspersoon plus

Ben je toch op zoek naar iets anders? Wij zijn ervaren vertrouwenspersonen, trainers, mediators en begeleiders binnen diverse sectoren met een specialisatie binnen het onderwijs en het welzijn. Als je een vertrouwenspersoon nodig hebt of een vertrouwenspersoon worden, bij ons kan dat allemaal. Bekijk al onze diensten en mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder!