Uit onderzoek van o.a. Google blijkt dat Psychologische Veiligheid een van de meest cruciale factoren is voor goed presterende teams. Psychologische veiligheid wordt wel omschreven als ‘het vermogen om risico’s te nemen in een team zonder je onveilig te voelen’. Als teamleden zich veilig voelen zorgt dat er onder andere voor dat die teamleden betrokken zijn, fouten durven maken én dit met anderen delen (zodat van elkaar geleerd wordt). Het kan leiden tot een hoge mate van creativiteit in een team. Ontbreekt psychologische veiligheid in een team dan is de kans zeer reëel dat de sfeer omslaat en ongewenst gedrag haar intrede doet.

Hoe ontstaat of hoe creëer je een psychologisch veilig team? Daar spelen leidinggevenden uiteraard een cruciale rol in. In deze training kijken we daarom naar wat een leidinggevende kan doen om de psychologische veiligheid in een team te vergroten. Waar herken je ongewenst gedrag aan als dat haar intrede heeft gedaan? En wat doe je daar tegen?

Deze training bieden we in company aan. Interesse? Vraag ons dan naar de mogelijkheden via ons contactformulier of mail naar: info@cvp-plus.nl.