Sherien

23 april 2019

Interessante en leerzame basiscursus. Met een goede inhoud (zowel theorie als praktijk) en met kunde en humor gebracht door Lilian en Anton  in een leuke groep. Nu aan de slag en…… het smaakt naar meer!

Kim de Jager

23 april 2019

Met veel plezier kijk ik terug op de basiscursus Vertrouwenspersoon. Lilian en Anton weten hun kennis en ervaring op een leuke manier over te brengen. De stof is interessant en de trainingsdagen bevatten een prettige mix van theorie en praktijkoefeningen. Er wordt een veilige en positieve omgeving gecreëerd met aandacht voor iedereen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd!

Sytske Martens

17 oktober 2018

Via Google kwam ik bij Centrum Vertrouwenspersonen Plus+ terecht voor een opleiding tot vertrouwenspersoon. Ik heb de driedaagse training als zeer waardevol ervaren. De docenten Lilian Vermeulen en Anton de Leeuw zijn vol enthousiasme over het vak van vertrouwenspersoon. Ze creëren een veilige omgeving om te oefenen en hebben een schat aan ervaring waaruit we mochten putten. Dank voor jullie begeleiding! Ik heb een stevige basis gekregen om mijn rol als vertrouwenspersoon uit kunnen te voeren!

Gijs Assink

5 juni 2018

Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren, omdat de ervaring en kennis van de opleiders uitstekend is overgebracht. In de 3 dagen heb ik erg veel lesstof meegekregen op een toegankelijke manier.

Elles van Pol

5 juni 2018

De cursus is mij goed bevallen vanwege het professionele en empathische karakter van de docenten, er was veel ruimte om te groeien en om informatie te vergaren. Er werd gebruik gemaakt van een breed scala aan voorbeelden en daarnaast was het erg leerzaam om te oefenen met medecursisten.

Géke Mulder

10 januari 2018

Onwetend en onervaren ben ik begonnen aan de basiscursus vertrouwenspersoon.
Onder de positieve en stimulerende begeleiding van de ervaren trainers Anton en Lilian heb ik de driedaagse kunnen afsluiten vol vertrouwen dat ik de rol van vertrouwenspersoon goed kan uitvoeren. Ik heb genoten van de drie dagen en door de afwisseling in theorie en praktijk met de daarbij behorende oefeningen heb ik veel geleerd. Ook de ervaringen van en gesprekken met de medecursisten hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling en waren zeer plezierig. Ik kan het Centrum Vertrouwenspersonen dan ook van harte aanbevelen.

Peter Hofsté

Decaan en Vertrouwenspersoon Saxion Hogescholen,
10 januari 2018

De basiscursus vertrouwenspersoon heeft mij goede handvatten, tools en inzichten gegeven waarmee ik mijn werkzaamheden als als vertrouwenspersoon met nog meer vertrouwen kan aangaan. Lilian en Anton zijn inpirerende ervaringsdeskundigen en hebben zorg gedragen voor een goed opgebouwde training waarin er een goede afwisseling bestaat tussen theorie, praktijk(verhalen) en het oefenen (o.a. van gesprekken). Deze driedaagse cursus is een absolute aanrader!

Erik Boi Bussemaker

Vertrouwenspersoon NSD International BV
20 maart 2017

De basiscursus vertrouwenspersoon was voor mij een Eye opener. Van begin tot eind boeiend en zeer leerzaam. Niet zweverig maar to the point. Door enthousiasmerende trainers Anton en Lilian met een schat aan praktijk ervaring. Prima afwisseling in theorie en praktijk. Vooral de vele rollenspelen aan de hand van praktijkvoorbeelden zorgen voor relevante verdieping maar ook voor de nodig zelfreflectie.
Een aanrader voor diegenen die het vak van vertrouwenspersoon serieus willen nemen!

Dieneke van den Beld

februari 2017

Wat heb ik veel geleerd in 3 dagen training “basisopleiding tot vertrouwenspersoon”! Er is op een leuke en afwisselende manier aandacht besteed aan de drie belangrijkste taken van een vertrouwenspersoon:

Opvang en begeleiding
Voorlichting en informeren
Gevraagd en ongevraagd adviseren

Ik heb er een map met aantekeningen en verslagen aan over gehouden die ik gebruik als naslagwerk. Er is uiteraard ook “huiswerk” tijdens de training en dat is ook nodig voor blijvend resultaat. Leerzaam en leuk om tussentijds af te spreken met mijn cursusmaatje om te oefenen. Het oefenen doe je aan de hand van een realistische praktijkcasus. Ik heb geleerd en gevoeld hoe een goed gesprek eruit ziet, welke gesprekstechnieken toegepast kunnen worden zodat er uiteindelijk een afspraak kan worden gemaakt waar de cliënt mee verder kan en zich ook gesteund voelt.

De trainers Lilian en Anton zijn een goed team en hebben erg veel ervaring en kennis wat het verschil maakte in leerervaring. Ze hadden altijd een tip of aanvulling waar ik echt wat aan had. Ik voel mij kundig genoeg om aan de slag te gaan en weet dat ik altijd voor advies en nascholing terecht kan bij CVP-Plus. Kortom een aanrader.
Omdat CVP-Plus het keurmerk heeft van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) heb ik mij met het certificaat van de training laten registreren bij de LVV.

Arjan Bloem

22 april 2016

Ik heb de cursus vertrouwenspersoon als zeer leerzaam en prettig ervaren. De trainers creëerden een veilige sfeer in de groep waardoor ik mij als deelnemer op mijn gemak voelde en mij kwetsbaar op kon stellen. Beide trainers zijn zeer ervaren vertrouwenspersonen wat dan ook een zeer aangename toevoeging was in de training. Door de ervaring hebben we kunnen oefenen met realistische casussen en konden vragen beantwoord worden a.d.h.v. praktijkvoorbeelden. De volledige training zat dan ook erg goed in elkaar en was opgebouwd met originele inspirerende opdrachten. De trainingsdagen en de huiswerkopdrachten hebben er dan ook voor gezorgd dat ik mij vertrouwd voel om als vertrouwenspersoon aan de slag te gaan. Al met al een zeer leuke leerzame cursus en zeker de moeite waard om te volgen!

Bart Witmond

Vertrouwenspersoon Ecorys Nederland
7 januari 2016

Wat ik vooral heb geleerd, is dat een echte vertrouwenspersoon goed luistert en ondersteunt. Het is de kunst om de medewerker met een probleem weer op de rails te krijgen. Zoals een mede-cursist zei: Mensen hebben zelf waskracht. Met de basiscursus vertrouwenspersoon krijg je de gereedschappen aangereikt om ongewenst gedrag in de organisatie te signaleren en te verminderen.

Eva Meter

31 oktober 2015

Lilian Vermeulen en Anton de Leeuw zijn gepassioneerde trainers die op een positieve en stimulerende manier hun kennis, ervaring en liefde voor het vak weten over te brengen. Ze leiden cursisten op tot deskundige professionals.
De trainingsdagen zijn inspirerend, zeer leerzaam en goed verzorgd. Van harte aanbevolen!

Alok van Loon

25 juni 2015

Met genoegen kijk ik terug op de basisopleiding vertrouwenspersoon. Ik sta er versteld van hoeveel je in 3 dagen kunt leren. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk en tussen tempo en (zelf)reflectie. De trainers Anton en Lilian zijn kundig en gedreven met oog voor detail en de grote lijn. Deze basisopleiding motiveert me om in de toekomst bij CVP-PLUS nascholing te blijven volgen.

Annemieke Wiercx

19 mei 2015

Zeer professionele en gedegen opgezette cursus vertrouwenspersoon van Anton & Lilian. De praktijkervaring die beiden inbrengen maakt de cursus helemaal compleet.

Martine Krabman

11 februari 2015

Ik heb de basisopleiding tot vertrouwenspersoon gevolgd. Ik was onder de indruk hoeveel je kunt leren in drie dagen. De opleiding zit gestructureerd en gedegen in elkaar en heeft aandacht voor alle facetten van het werk als vertrouwenspersoon. Na de opleiding heb ik genoeg kennis en handvaten om met een zeker gevoel mijn rol als vertrouwenspersoon te vervullen. De mix van cursisten uit diverse werkvelden gaf de opleiding extra inhoud. De sfeer in de groep was prettig zodat dat het leerrendement ten goede kwam.

Bernadet Schansman

Vertrouwenspersoon voor Ouders in de Kinderopvang
15 februari 2015

Wat heb ik veel geleerd in deze cursus. Er komt meer bij kijken, dan ik in eerste instantie dacht….! De expertise van de trainers Lilian en Anton gaf veel inspiratie. Het is heerlijk les te krijgen van gepassioneerde trainers! Je ontwikkelt daardoor een liefde voor het vak.

Mevr. C.M. (Carla) Quispel

Ik heb via CVP-plus de basiscursus tot vertrouwenspersoon en de workshop weerbarstige casuïstiek gevolgd. De organisatie werkt op een dusdanige fijne manier, dat ik deze aan iedereen aanbeveel. Van de communicatie tot de uitvoering van de cursus/workshop loopt alles netjes en nauwkeurig. Je weet wat je kan verwachten en de verwachting wordt waargemaakt. De manier van ondersteunen als er een onduidelijkheid of een onzekerheid is over het huiswerk, heb ik als zeer plezierig ervaren.

Gerben van Asperen MBA

25 april 2014

Voor professionele opleiders uit de (vertrouwens)praktijk ben je bij het Centrum Vertrouwenspersonen Plus aan het juiste adres. Warm aanbevolen!

Ellie Miedema

23 januari 2014

Ik heb deze opleiding ervaren als indrukwekkend en zeer intensief. Hierdoor kwamen alle facetten van het vak bij mij binnen. De kleine groep, waarin wij de lessen volgden, was voldoende gemêleerd om niet alleen binnen het onderwijs te blijven met de casussen. De opleiding biedt mij een breed scala aan handvatten om in de praktijk mee aan de slag te kunnen. Het is een goede mix van theorie en praktijk. Daarin bestaat de mogelijkheid om ook praktische zaken rond organisatie en personeel in een ander daglicht te zetten.
Lilian en Anton zijn beide zeer ervaren Vertrouwenspersonen die, met passie voor het vak, de opleiding vorm geven. Deze passie werkt zeker door naar mij en de andere deelnemers.

Peter Yntema

26 januari 2014

Het is een aanrader voor een ieder die met de positie van vertrouwenspersoon, te maken krijgt (gepland of ongepland). Voor mij is het een zeer mooie aanvulling voor mijn kennis en mogelijkheden om anderen verder te helpen als zij vast lopen.

Christiaan Sanden

4 februari 2014

Ik ben echt geraakt door deze opleiding tot vertrouwenspersoon. De opleiding brengt in kort bestek het hele werkveld van de vertrouwenspersoon in kaart en biedt een waaier aan interventietechnieken. Voor mij lag de nadruk op het maken van wezenlijk contact met de klager en het (h)erkennen van de emoties die een rol spelen. In de loop van de opleiding begin ik stilaan ook in mijn eigen omgeving situaties te herkennen waarin een vertrouwenspersoon een wezenlijk verschil zou kunnen maken; situaties waarin veel leed kan worden voorkomen wanneer iemand met kennis van zaken degene die zich in een kwetsbare positie bevindt in bescherming neemt. Het waarborgen van sociale veiligheid in organisaties is een belangrijk thema; goed dat er vertrouwenspersonen worden opgeleid.