Hermine Schure- Roerdink

Juni 2024

De opleiding Vertrouwenspersoon (specialisatie onderwijs) die ik bij Vertrouwenspersonen Plus volgde was kwalitatief van een zeer hoog niveau. Trainster Lilian bracht vakkennis over en maakte daarbij gebruik van een breed palet aan casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Er was veel ruimte voor het oefenen van vaardigheden in een veilige setting. Dat Lilian  zelf ook trainingsacteur was, had een grote meerwaarde. Elk rollenspel kreeg daardoor een ‘levensecht’ karakter. Ik zou iedereen die zoekt naar een gedegen opleiding Vertrouwenspersonen Plus ten zeerste aanraden.

Marjon Beems

Maart 2024
Een echte aanrader! Ik heb enorm veel opgestoken over de taken, maar ook grenzen van een vertrouwenspersoon. Hoe je gesprekken voert, melders opvangt, welke juridische zaken ergens bij komen kijken, etc. Het oefenen met verschillende casussen was ook zeer waardevol. Vooral ook de ruimte die na zo’n casus genomen werd, om eventueel een ‘wat als’ te bespreken. De kennis en ervaring van de trainers was echt enorm.

Greta Schepens

November 2023
Vertrouwenspersoon bij CVP+, altijd doen!
De opleiding tot vertrouwenspersoon bij CVP+ heeft me met praktijkopdrachten en kennis van de plichten van een VPO goed voorbereid op de praktijk. Vooral ook het werken met praktijkcasussen samen met mijn maatjes hielp enorm om de geleerde stof te doorleven. Daarnaast zijn de docenten zeer vaardig en kunnen ze met veel voorbeelden putten uit een lange ervaring. Kortom, zeker doen!

Andrea de Boeij

November 2023

Wat een geweldige ervaring bij het Centrum voor Vertrouwenspersoon! De opleiding tot Vertrouwenspersoon heeft mijn verwachtingen overtroffen. De combinatie van uitgebreide theoretische kennis en praktische toepassing was perfect. De praktijkcasussen en maatjesoefeningen met medecursisten waren onmisbaar om de geleerde theorie naar de echte wereld te vertalen. De feedback op mijn reflectieverslagen was zeer waardevol en hielp me enorm groeien.

De docenten zijn niet alleen deskundig, maar ook uiterst prettige mensen. Ze delen hun kennis en vaardigheden met zoveel passie en toewijding. Dankzij deze opleiding voel ik me volledig bijgeschoold en voorbereid om als professioneel vertrouwenspersoon verder aan de slag te gaan. Ik kan het Centrum voor Vertrouwenspersoon van harte aanbevelen aan iedereen die deze belangrijke rol wil vervullen. Bedankt voor deze fantastische ervaring!

Anoniem

Juni 2022

Ik heb de opleiding VP als zeer prettig en leerzaam ervaren. De betrokkenheid en het enthousiasme van opleiders straalde uit naar de groep van 10 personen (fijne groepsgrootte) waardoor er een prettige cohesie ontstond met de wil om als VP aan de slag te gaan. De digitale lesdag is wellicht overbodig maar maakt het ook weer net even spannender. Praktische zaken rondom VP komen uitgebreid aan de orde en maken het net even interessanter. Kortom ik kom hier zeker nog terug. 

Richard Kemper

Mei 2022

Zeer gedegen opleiding voor vertrouwenspersonen in het onderwijs. Door het vele oefenen binnen de opleiding en bij huiswerkopdrachten voel ik me goed voorbereid. De ervaren docenten zorgen met feedback en rollenspel dat je ervaart hoe je het doet.

Evert Jan Hazeleger

Mei 2022

Met veel plezier heb ik onlangs de opleiding vertrouwenspersoon afgerond. In een periode dat de onderwerpen via de media als vanzelf werden aangereikt werd duidelijk hoe relevant vertrouwenspersonen zijn. Maar ook bleek keer op keer dat deskundigheid vereist is.  

De opleiding tot vertrouwenspersoon geeft een hele goede basis om als vertrouwenspersoon te starten. Er is sprake van een goede mix van informatie over de juridische kaders en wettelijke mogelijkheden in combinatie met het praktisch oefenen op basis van actuele casuïstiek. Ik heb er veel geleerd samen met gemotiveerde mede cursisten en dankzij goede en deskundige docenten. Kortom een aanbeveling waard. 

Anoniem

April 2022

Ontzettend interessante opleiding, er komt veel aan bod en vier dagen lijkt bijna niet genoeg. De combinatie van 2 docenten is ook erg fijn, juist door hun verschillende achtergronden en ervaringen krijg je verschillende invalshoeken te zien. Het was een zeer leerzame opleiding. 

Patty van Ziel

April 2022

Een gedegen opleiding waarbij je in hoog tempo veel leert en oefent. Zeer ervaren en deskundige trainers die je voorzien van een stevige basis voor de beroepsbeoefening.

Els Zickhardt

November 2021

Mijn ervaring met de opleiding tot vertrouwenspersoon was goed. De cursusleiders zijn zeer ervaren, hebben plezier in het uitleggen, gaan in op vragen en vanaf dag 1 was er een uitnodigende sfeer om mee te doen met opdrachten en gesprekken over de onderwerpen. Er was een mooie dynamiek in de groep deelnemers, respectvol. De sfeer in de groep was bijzonder omdat de deelnemers zich met compassie, intelligentie en reflectie met het onderwerp bezighouden. 

Samengevat: een echt goede cursus, fijne docenten, fijne mede-VP’s in spé. 

 

Anoniem

Oktober 2021

De opleiding heb ik erg fijn ervaren. De manier van les geven door Anthon en Helene was een leuke afwisselende combinatie. 

Veel handvaten en kennis verkregen & een laagdrempelige fijne sfeer. 

De digitale dag was niet heel prettig (fijner als alles live georganiseerd wordt in de toekomst) 

Christiane van den Berg

Juni 2021

Al met al een zeer waardevolle opleiding die mij de nodige inzichten & kennis heeft gegeven om de bovenstaande doelen te bereiken. Daarbij maakte de trainers het mogelijk om de opgedane kennis te oefenen in een veilige omgeving die me uitnodigde om nieuw gedrag te laten zien, fouten te maken en hiervan te leren. Dit laatste heeft met name bijgedragen aan het mooie resultaat. Heel hartelijk dank hiervoor.  

Ellen Mooren

Juni 2021

Op 17 juni hebben wij met onze KLM intervisie groep de training “een methodische aanpak van ingewikkelde casuïstiek” gevolgd, verzorgd door Lilian en Anton van Centrum Vertrouwenspersonen Plus.

De training was gericht op de meer ingewikkelde casuïstiek als uitbreiding van de basistheorie van de ervaren vertrouwenspersoon. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk. Binnen de training is er gewerkt met realistische casuïstiek, doordat de trainers de cases met inbreng van de deelnemers hadden opgesteld. Hierdoor kwam de theorie en de praktijk dicht bij onze ervaringen met ongewenst gedrag en konden wij hier voortvarend mee aan de slag. Gedurende de dag was er voldoende ruimte voor eigen inbreng. De begeleiding en inhoudelijke feedback was professioneel en duidelijk. Wij hebben deze dag als een goede toevoeging op onze kennis ervaren.

Marjolein van de Weijgert

Mei 2021

Wat een geweldige leerzame opleiding. Goede inhoud met veel materiaal waar je echt iets aan hebt tijdens de opleiding maar ook in de toekomst in het werkveld. De docenten zijn ook 2 hele fijne mensen. Ik snap wel dat zij vertrouwenspersoon zijn. Zo open zo lief niks is te gek qua vragen/opmerkingen.

Petra van Hemel

April 2021

De opleiding heeft mij voldoende basis gegeven om aan de slag te gaan/zijn als vertrouwenspersoon. Ervaring, bijscholing en intervisie zijn nu van belang. Het heeft mij veel inzicht gegeven in het werkveld van een vertrouwenspersoon en geleerd dat dit werkveld uitgebreider is dan hoe ik het tot nu toe heb toegepast. Ik had met name behoefte aan kaders en die heb ik gekregen. Lilian en Anton zijn zeer ervaren cursusleiders waardoor er genoeg voorbeelden gegeven kunnen worden om de theorie te illustreren. Dat vind ik zeer waardevol. Het viel mij op dat zij beiden hun eigen stijl van lesgeven hebben.
Het heeft mij gebracht waar ik op hoopte. Heel veel dank daarvoor!

Yvonne Taks

April 2021

Goed lesmateriaal, fijne begeleiding van de opleiders en toffe gesprekken met de medecursisten. Al met al goede opleiding tot vertrouwenspersoon.

Hanneloes Hoeke

Oktober 2020

Met heel veel plezier heb ik de opleiding Vertrouwenspersoon Onderwijs gedaan bij Centrum Vertrouwenspersoon Plus. Ondanks de ingewikkelde Coronatijd wisten zij de opleiding zorgvuldig en veilig te organiseren. Lilian (dit keer zonder haar collega Anton) heeft mij met haar kennis van zaken en ervaring veel weten te leren. De werkvormen waren prettig en effectief, de materialen en casussen relevant en van goede kwaliteit. Lilian was bijzonder vriendelijk en toegankelijk, waardoor de sfeer heel persoonlijk aanvoelde. Een aanrader dus.

Jody van der Velde

Juli 2020

Begin van het jaar heb ik de opleiding voor vertrouwenspersoon gevolgd bij Centrum Vertrouwenspersonen Plus. De opleiding was intensief, mooie grootte van de groep met veel ruimte voor interactie. De docenten gebruiken diverse werkvormen, veelal interactief wat je ‘bij de les houdt’. Er kon ook tussendoor gelachen worden, wat fijn is als er wat meer zware casussen voorbij komen. Huiswerkopdrachten helpen om tussen de cursusdagen door met de stof bezig te blijven. Al met al heb ik veel geleerd in deze drie dagen en ik ga met vertrouwen mijn taak als vertrouwenspersoon oppakken.

Ben van Tienen

April 2020

Ik heb met veel plezier aan deze opleiding deelgenomen. Het was een leuke klas en we hebben goed op elkaar kunnen oefenen. De lessen en de lesstof was afwisselend en daardoor prettig en goed te volgen. De beide docenten zijn deskundig en professioneel en doen hun uiterste best om alle vragen te beantwoorden.

Ik kan deze driedaagse opleiding van harte aanbevelen.

Thijs Evers

April 2020

In januari-maart 2020 volgde ik bij het centrum Vertrouwenspersonen Plus+ de opleiding vertrouwenspersoon.
Ik had twee geweldige docenten, Lilian Vermeulen en Anton de Leeuw; twee zeer plezierige docenten met een enorme bak kennis en ervaring. Er komt heel wat kijken bij het werk van de vertrouwenspersoon. Daarin had ik mij vergist. Maar met deze opleiding bij CV Plus+ ben ik absoluut opgewassen tegen deze nieuwe taak. Ik kan iedereen deze opleiding van harte aanbevelen!

Mascha Snijders

April 2020

Wat een ontzettend leerzame en leuke opleiding. Hoewel de materie soms best heftig is, weten Anton en Lilian er een ontzettend goeie, leerzame, maar ook humorvolle training van te maken. Heel veel oefenen maakt dat je echt heel veel leert en je hierdoor meteen aan de slag kunt als vertrouwenspersoon. Anton en Lilian brengen zoveel ervaring mee! Door hun praktijkvoorbeelden krijg je een goed beeld van de veelheid aan problemen waar je als vertrouwenspersoon mee te maken krijgt. Ik kijk er nog steeds met veel plezier op terug.

Kitty Bas

April 2020

In maart heb ik de opleiding voor vertrouwenspersoon bij Centrum Vertrouwenspersonen Plus gevolgd. Ik heb daar heel veel geleerd! Door de rollenspellen en de opbouwende feedback van de docenten heb ik een goede basis gekregen. De opleiding is heel professioneel opgezet en de ruime ervaring van de docenten is in alles merkbaar. Echt een aanrader.

Ben van Tienen

April 2020

Ik heb met veel plezier aan deze opleiding deelgenomen. Het was een leuke klas en we hebben de materie goed met elkaar kunnen doornemen en in de praktijk kunnen oefenen. De lessen en de lesstof waren afwisselend en daardoor prettig en goed te volgen.

De beide docenten zijn deskundig en professioneel en doen hun uiterste best om alle vragen te beantwoorden.
Ik kan deze driedaagse opleiding van harte aanbevelen.

Thijs Evers

Maart 2020

In januari-maart 2020 volgde ik bij het centrum Vertrouwenspersonen Plus+ de basisopleiding tot vertrouwenspersoon. Ik had twee geweldige docenten, Lilian Vermeulen en Anton de Leeuw; twee zeer plezierige docenten met een enorme bak kennis en ervaring. Er komt heel wat kijken bij het werk van de vertrouwenspersoon. Daarin had ik mij vergist. Maar met deze opleiding bij CV Plus+ ben ik absoluut opgewassen tegen deze nieuwe taak. Ik kan iedereen deze opleiding van harte aanbevelen!