Hoe blijf je fit in Corona tijd?

05/02/2021 - Anton

In deze lastige tijd waarin elke dag hetzelfde lijkt en we maar weinig “leuks” hebben om naar uit te kijken kun je soms wat somber worden. We raken ook vaker en sneller geïrriteerd. Kortom het leven lijkt een stuk minder leuk dan voor Corona. Juist nu is het zo belangrijk om mentaal fit te blijven. Dat klinkt leuk maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

  • Houd routine aan. Zet je wekker elke dag op hetzelfde tijdstip, plan vaste momenten in om te werken maar houd ook vaste momenten aan om te ontspannen (bijvoorbeeld door te wandelen of sporten).
  • Eet zo gezond mogelijk. Wanneer we ons gestrest voelen, hebben we de neiging om ongezonder te gaan eten. Dat lijkt op dat moment wat je nodig hebt maar is het juist niet. Gezond eten voedt je lichaam, waardoor je je fitter en gezonder voelt.
  • Luister naar je lichaam. Als je voelt dat je al wat langere tijd somber, angstig of moe bent luister dan naar je lichaam en maak ruimte in je agenda. Kijk of je tijdelijk wat minder uren kunt werken of dat je in ieder geval wat meer kortere pauzes houdt om zo tussendoor toch iedere keer even te ontspannen.
  • Mindfulness. Mindfulness is een fijne manier om je gedachten even te laten voor wat ze zijn en het piekeren te stoppen. Door mindfulness richt je je even op het hier en nu. Het kan je helpen om minder spanning en stress te ervaren.

Blijf je ondanks deze tips merken dat je je somber blijft voelen? Of dat je het piekeren niet meer kan stoppen? Praat er dan over met je huisarts of als dat een te grote stap is, met een vriend of vriendin.