Samenwerking CVP-plus met VertrouwensPersonenNederland

23/01/2014 - Anton

Met ingang van 1 januari 2014 is Centrum Vertrouwenspersonen Plus een samenwerking aangegaan met VertrouwensPersonenNederland.
VertrouwensPersonenNederland (afgekort: VPN) is een onderdeel van  Expertisecentrum Jeugd, Samenleving en Ontwikkeling (JSO) te Gouda en levert diensten op het gebied van vertrouwenswerk aan zo’n 60 organisaties in de kinderopvang. Deze diensten worden uitgevoerd door CVP-plus.

VPN heette voorheen “VKZ, Vertrouwenspersonen Kinderopvang Zuid-Holland” en richtte zich zoals de naam al aangeeft op organisaties in de kinderopvang in Zuid-Holland. De samenwerking tussen CVP-plus en VPN maakt het mogelijk het dienstenpakket flink uit te breiden.
Naast organisaties in de kinderopvang kunnen ook andere maatschappelijke organisaties uit heel Nederland zich vanaf 1 januari 2014 aansluiten bij VPN. Daarnaast heeft VPN haar dienstenpakket uitgebreid met vertrouwenspersonen integriteit.

Voor meer informatie over VPN zie de website via de volgende link: www.vertrouwenspersonennederland.nl. Op de website vind u informatie over de dienstverlening, aanmelding, procedures, klachtenregeling, etc.

Lees voor meer achtergrondinformatie ook het artikel over vertrouwenspersonennederland in het magazine Kinderopvang Totaal.

Je kunt bij CVP Plus ook een cursus vertrouwenspersoon opleiding volgen. Hiermee kun jij zelf aan de slag als vertrouwenspersoon in de organisatie waar je werkzaam bent.