Als u te maken krijgt met ongewenst gedrag op de werkvloer of in een onderwijsomgeving, kan dit een grote impact hebben op uw welzijn. In zulke situaties is het belangrijk om te weten dat u er niet alleen voor staat. Een vertrouwenspersoon kunt u in deze moeilijke tijden bijstaan. Maar wanneer schakelt u nu precies een vertrouwenspersoon in? Laten we dit samen ontdekken.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is er om u te ondersteunen en te adviseren bij problemen op het werk of binnen een onderwijsinstelling. Dit kunnen problemen zijn zoals pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, geeft advies en kunt u helpen bij het vinden van een oplossing. Het is belangrijk om te weten dat alles wat u met een vertrouwenspersoon bespreekt vertrouwelijk is.

Wanneer een vertrouwenspersoon inschakelen?

U kunt een vertrouwenspersoon inschakelen als u te maken hebt met ongewenst gedrag en u hierdoor niet meer prettig voelt in uw werkomgeving of onderwijsinstelling. Dit kan zijn:

  • Als u gepest wordt
  • Als u gediscrimineerd wordt
  • Als u te maken hebt met seksuele intimidatie
  • Als u te maken hebt met andere vormen van ongewenst gedrag

Het is belangrijk om te weten dat u niet hoeft te wachten tot de situatie escaleert. Als u zich oncomfortabel voelt, is het altijd goed om een vertrouwenspersoon in te schakelen.

Waar vindt u een vertrouwenspersoon?

Veel organisaties en onderwijsinstellingen hebben een eigen vertrouwenspersoon. Als dit niet het geval is, of als u liever met iemand van buitenaf praat, kunt u ook een externe vertrouwenspersoon inschakelen. Bij Centrum Vertrouwenspersonen Plus kunt u terecht voor een externe vertrouwenspersoon. Onze vertrouwenspersonen zijn allemaal gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het vakgebied.

Onze vertrouwenspersonen

Wij begrijpen dat het inschakelen van een vertrouwenspersoon een grote stap kan zijn. Daarom staan wij klaar om u te ondersteunen en te begeleiden in dit proces. Onze vertrouwenspersonen zetten zich in voor een veilige werk- en leeromgeving, uw verantwoordelijkheid en onze expertise! Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer wilt weten over onze diensten.