Waarom coaching?

Iedere professional loopt in zijn carrière wel een keer tegen iets aan waar hij zelf niet uit komt. Je hebt bepaalde sterke overtuigingen die niet helpend zijn of mist bepaalde vaardigheden die nu net niet uit een boekje te leren zijn. Sommige van die vraagstukken kun je makkelijk in intervisie uitwerken maar het kan ook passender zijn om in een individuele coaching je persoonlijke vraagstukken verder uit te diepen. Dat is spannend en erg leerzaam. Een coach helpt je daarbij net even anders naar de situatie, naar je zelf en naar je handelen te kijken. Hierdoor ontstaat er vaak ook ruimte ontstaat voor ander professioneel handelen. Je zou kunnen zeggen dat je dan weer iets nieuws geleerd hebt.

Coaching voor vertrouwenspersonen?

Vertrouwenspersonen moeten van veel markten thuis zijn. Je moet uitstekend kunnen luisteren, om kunnen gaan met vertrouwelijkheid, met de (soms heftige) emoties van een ander en bijvoorbeeld met verschijnselen als overdracht en tegenoverdracht. Daarnaast dien je je positie binnen de organisatie te bewaken, moet je het management kunnen adviseren en je moet ook nog eens een goede voorlichter zijn, voor groepen mensen kunnen staan en duidelijk maken wat een vertrouwenspersoon is en doet.
Dit is nog maar een kleine greep uit wat een vertrouwenspersoon moet kunnen. Gezien die veelheid aan vaardigheden, kan het bijna niet anders dat je op een van deze gebieden nog kunt verbeteren, kunt groeien. Of dat je ergens in vast loopt, niet verder komt. Door hier met een ervaren vertrouwenspersoon/coach van CVP+ over te sparren krijg je inzicht in je eigen handelen. Dat kan gaan over dat ene gesprek dat zo hopeloos de mist in ging en waarvan je maar niet kan achterhalen hoe dat kwam. Het kan ook gaan over de vraag hoe je je eigen praktijk als externe vertrouwenspersoon meer in de wereld kan zetten. 

De coaches van CVP+

Centrum Vertrouwenspersonen Plus beschikt over ervaren coaches die je begeleiden vanuit een jarenlange praktijk als interne en externe vertrouwenspersoon. We weten waar we het over hebben. In een intakegesprek bepalen we vooraf wat de vraag is en wat het aantal bijeenkomsten zal zijn.
Interesse? Bel ons voor informatie of advies. Als u het contactformulier invult, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Ben je nog geen gecertificeerde vertrouwenspersoon en ben je geïnteresseerd in het volgen van een vertrouwenspersoonopleiding bij CVP+? En je wilt een geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon volgen? Wil je weten wat een vertrouwenspersoon doet? Lees meer over; wat doet een vertrouwenspersoon binnen de organisatie, voor nog meer informatie!